- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
החלטה בתיק רע"ב 9679/04
|
רע"ב בית המשפט העליון בירושלים |
9679-04
15.2.2005 |
|
בפני : יהונתן עדיאל |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: יניב אילוז עו"ד אבי חמי |
: 1. שב"ס 2. מפקד מתקן כליאה "צלמון" עו"ד אמיר אילאיל |
| החלטה | |
בקשת רשות ערעור על החלטת בית המשפט לעניינים מנהליים בנצרת (השופטת נ' מוניץ) בעע"א 1485/04 מיום 19.10.04 בה נדחתה עתירתו של המבקש בעניין יציאותיו לחופשות.
על המבקש הושת עונש מאסר של 12 שנים בגין ביצוע עבירות של ניסיון לרצח ואלימות והוא החל בריצוי עונשו בחודש מאי 1997. לאחר תקופה בה יצא המבקש לחופשות החליטו המשיבים, בעקבות מידע מודיעיני לפיו המבקש עוסק בפלילים, להקפיא את יציאותיו לחופשה. על החלטה זו עתר המבקש בפני בית המשפט לעניינים מנהליים. בית המשפט קמא קבע, לאחר שעיין בחומר המודיעיני שנאסף על המבקש, כי מדובר במידע מאומת ומבוסס, המלמד על מסוכנותו של המבקש. לפיכך, נקבע, כי "החלטת המשיבים להקפיא את חופשותיו סבירה ועניינית". העתירה נדחתה ומכאן בקשת רשות הערעור שבפני.
המבקש טוען, על אף שאין ביכולתו לראות את החומר שהוצג בבית המשפט, כי אין במידע זה כדי לבסס את החשדות נגדו. לטענתו, הוא הוכיח את עצמו, בזמן שיצא לחופשות, כי הוא מכבד את הוראות הממונים עליו ומקפיד על מילוין. לטענת המבקש, הוא כלל לא נחקר על החשדות המיוחסים לו, ועל כן אין למשיבים כל בסיס שעליו ניתן לסמוך את החלטתם. המבקש מוסיף, כי יתכן והמידע עליו נסמכים המשיבים נוגע לבני משפחתו של המבקש, ולא לו, שכן למבקש ארבעה אחים להם מיוחסת מעורבות בסכסוכי עבריינים ומאבקים בין משפחות. לטענתו, פעילות כזאת הנוגעת לאחיו, אינה יכולה להצדיק שלילת חופשותיו.
לטענת המשיבה דין הבקשה להידחות על הסף מן הטעם שהמבקש אינו מעלה בבקשתו טענה משפטית כללית וחשובה החורגת מעניינו הפרטי. לגופם של דברים טוענת המשיבה כי אין לאסיר זכות קנויה לצאת לחופשות, מתן חופשה לאסיר הינה סמכות שבשיקול דעתם של הגורמים המוסמכים ואלו לא חרגו מסמכותם זו. המשיבה מציינת כי לפי המידע המודיעיני שבידה, המבקש עצמו הוא שעוסק בפלילים במהלך תקופת מאסרו. המשיבה מוסיפה כי המידע שבידה מלמד שיציאתו של המבקש לחופשות עלולה לסכן את חייו וחיי אחרים.
דין הבקשה להידחות. רשות ערעור על פסקי דין בעתירות אסיר אינה ניתנת כדבר שבשגרה, אלא רק במקום בו הבקשה מגלה בעיה משפטית בעלת חשיבות או שעולה נושא בעל חשיבות ציבורית כללית (ראו: רע"ב 7/86 וייל נ' מדינת ישראל (לא פורסם); רע"ב 10408/03 זוננאשוילי נ' שירות בתי הסוהר (לא פורסם)). הבקשה שבפני אינה מעלה טעם שכזה. בית המשפט קמא בחן את החומר המודיעיני עליו בוססה החלטת המשיבים להקפיא את חופשותיו של המבקש וקבע כי בחומר זה יש כדי לבסס את החלטת המשיבים. משכך נעשה, אינני רואה מקום למתן רשות ערעור בפני בית משפט זה.
הבקשה נדחית.
ניתנה היום, ו' באדר א' תשס"ה (15.2.2005).
ש ו פ ט
העותק כפוף לשינויי עריכה וניסוח. עס התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
